Slutt å bry deg

Hvorfor skal alle reagere når man lever sunt? Det kan være både slitsomt og demotiverende. Har man med seg sunn mat på jobb eller skole får man fort mange kommentarer. Vi har hørt kommentarer som «skal du virkelig spise dette?» og du blir sett på med et merkelig blikk. Andre kommentarer vi har fått er «hvorfor orker du dette?», «Hvor lenge skal du gå på diett?».

 

Hvorfor har vi en ukultur i Norden der vi skal kommentere alt alle andre gjør? Vi tror at veldig mange har lyst å leve sunt men får det ikke til. Dette kan for mange være vanskelig. Dermed kan det lette på samvittigheten å tråkke på de som faktisk lever sunt. Det kan også være lettere å unne seg et kakestykke om de andre også gjør det. Derfor maser man på andre nettopp for å lette på sin egen samvittighet.


 

Vi har sjelden hørt kommentarer når folk spiser usunne matvarer som kaker, junkfood etc. Dette er muligens fordi man blir underbevisst fornøyd når andre spiser usunt. Det kan rettferdiggjøre at du selv kan spise noe usunt uten å bli dømt. Når du spiser kake er det ingen som sier «Skal du virkelig spise dette?!» Nei da er det derimot «Det så utrolig godt ut. Er det du som har bakt?»

 

Har du noen gang stått og sett på det ene kakestykket du har bestemt deg for å ikke spise? Så kommer kollegaen din forbi og sier: «Herregud, et kakestykke skader ikke. Det er jo helg.» Slike kommentarer kan være veldig irriterende og kan lett gjøre at du velger å spise det du ikke skulle spise. Altså alt med måte, kose seg kan man gjøre av og til. Men man skal få velge selv hva man vil spise og når man vil spise.

 

Så ærligtalt kan vi ikke bare slutte å kommentere måten andre har valgt å leve på? Ros heller kollegaen din når han/hun har med seg sunn mat, eller alternativ 2 som kanskje er det aller beste alternativet- slutt å bry deg.#mat #helse #livsstil #diett #sunn #sunnhet #slanking #salat #janteloven #junkfood #kake #spisevaner #sunnmat #healthy #health #kosthold #viljestyrke #fitness

Én kommentar

Birgitte

20.06.2017 kl.15:33

Enig, og bra skrevet!

Skriv en ny kommentar

havregryna

havregryna

24, Fjell

Følg oss gjerne på instagram: @havregryna Denne bloggen drives av et samboerpar som har en sterk interesse og pasjon for trening og sunt kosthold. Vi begge har hele livet slitt med vekten og vi slet med å finne motivasjonen til å leve et sunt liv. Det var alt for mange situasjoner som gjorde at vi følte oss elendig både fysisk og psykisk, likevel var det veldig vanskelig for oss å endre livsstil. Man fant alltid en unnskyldning eller anledning for å fortsette på det sporet som var veldig galt. Men sommeren 2015 kom vendepunktet som gjorde at vi greide å endre livet vårt helt. Det har vært opp-og nedturer, men det har vært så verdt det. I dag er vi begge på vei mot vår livs beste form. Vi håper at denne bloggen kan hjelpe andre som har slitt med det samme problemet som oss. Vi ønsker å dele våre erfaringer, oppskrifter, treningsrutiner og vår vei til suksess, og samtidig være en motivator slik at du også kan nå ditt mål. Kontakt: havregryna@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits